Over Andre Verschoor

De afgelopen anderhalf jaar heeft André Verschoor zich als voorzitter van de nieuwe wijkraad ingezet voor (verkeers)veiligheid, voorzieningen en de betrokkenheid van de gemeente Utrecht in Vleuten-De Meern en Haarzuilens. Als ondernemer weet hij welke drempels onnodige gemeentelijke regels en procedures kunnen opwerpen. Daarom wil hij zich komende jaren inzetten voor ruimte voor bewoners en ondernemers in heel Utrecht.

Gemeente, maak van drempels glijbanen!

De twee wijken ten Westen van het Amsterdam-Rijnkanaal zijn samen al bijna net zo groot als de stad Leeuwarden. Er wonen 80.000 inwoners en dat aantal zal komende jaren nog sterk stijgen. Het lijkt erop dat het huidige linkse college vooral oog heeft voor stenen, straten en verkeersborden. Heel veel verkeersborden. Het wordt tijd dat deze inwoners ruimte krijgen om ook hun Utrecht te maken. En de ambtenaren? Van hen mag worden verwacht dat zij zich dienstbaar opstellen en dit mogelijk maken. Daarom: Neem inwoners en ondernemers van de stad serieus:
  • Sta inwoners die zich melden bij de gemeente vriendelijk te woord;
  • Het antwoord op de vraag moet altijd zijn „hoe maken we het mogelijk?”;
  • Ambtenaren zijn er voor de gemeente, niet van de gemeente;
  • Als het gaat om verkeersveiligheid wordt de mening van inwoners serieus genomen;
  • Extra verkeersborden zijn geen oplossing van een probleem.
  • Respecteer de bijzondere cultuur van Haarzuilens.

Vleuten-De Meern, Haarzuilens en Leidscherijn: net zo ver van de Dom als andersom

Het is heel erg lastig om vanuit het stadhuis te weten wat er in de wijken aan de overkant van het kanaal speelt. Welke kruispunten op papier misschien kloppen, maar in het dagelijkse gebruik erg onveilig blijven. Op opmerkingen van omwonenden moet daarom adequaat worden gereageerd. Dienstbaar en zonder direct vergunningen in te trekken of nog meer verkeersborden te plaatsen. Samen met bewoners ter plaatse kijken en het praktisch oplossen. Geef initiatieven van bewoners alle ruimte, met zo min mogelijk subsidie en maximaal mogelijke medewerking.

Andre Verschoor