Over Dimitri Gilissen

De afgelopen vier jaar heeft Dimitri Gilissen zich als gemeenteraadslid ingezet voor meer voorzieningen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. “Als kandidaat uit Veldhuizen weet ik wat het is om met een jong gezin op te groeien in een Vinexwijk. Daarom wil ik de komende jaren werken aan een veilig, bereikbaar en ondernemend Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.”

Laat Leidsche Rijn niet links liggen

Het voorzieningenniveau in de wijk blijft nog steeds ernstig achter. De VVD wil ruimte bieden voor tijdelijke voorzieningen en initiatieven van bewoners en ondernemers. Dit doen we door te snijden in overbodige en onnodige gemeentelijke regels en procedures. De gemeente moet meedenken hoe het wél kan, in plaats van te vertellen waarom niet. Leidsche Rijn Centrum moet een levendige plek worden met woningen, winkels, culturele en maatschappelijke voorzieningen en een bioscoop. Dit alles in goed overleg met de bewoners van Leidsche Rijn zodat die voorzieningen worden gerealiseerd waar behoefte aan is. De punten waar ik mij  de afgelopen vier jaar met succes voor heb ingezet zijn o.a.  
  • Toegankelijk maken van het Observatorium in Maximapark vanaf  voorjaar 2014
  • Bouwrijp maken van de begraafplaats aan de Hamlaan
  • Nieuwe bestemming voor het Informatiecentrum Leidsche Rijn aan de Vleutensebaan
  • Verbindingsweg met Maarssen blijft open voor autoverkeer
  • Extra inzet voor aanleg van de geluidswal langs de A12 richting Harmelen
  • In de bres voor restaurant Saffraan in Parkwijk en nieuwe horeca in Leidsche Rijn
  • Aandacht voor de realisatie van voorzieningen in Leidsche Rijn Centrum, zoals de bioscoop

Hart voor De Meern

De VVD wil dat het nieuwe centrum voor 2018 klaar is. Met een snelle en pragmatische aanpak, samen met de bewoners en ondernemers van De Meern. Met duidelijke afspraken over de afwikkeling van het verkeer door- en om het centrum, met aandacht voor de veiligheid van fietsers en voetgangers op de Meernbrug.

Dimitri Gilissen

Economie Leidsche Rijn Openbare ruimte Ruimtelijke ordening Wonen