Minister Opstelten: Utrecht is bij de VVD in veilige handen

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten heeft zondag een bezoek gebracht aan De Meern en Leidsche Rijn. Samen met lijsttrekker Kees Geldof ging hij van deur-tot-deur om met bewoners te spreken over actuele thema’s, de aanstaande verkiezingen en het belang om VVD te stemmen.

In Veldhuizen gaven bewoners aan zich zorgen te maken over de leefbaarheid in de wijk en de slechte bereikbaarheid van voorzieningen in de buurt.

Bij de bewoners van de Utrechtseweg in Het Zand is in zes jaar tijd 24 keer ingebroken. Omwonenden hebben zelf voorgesteld om cameratoezicht in te stellen maar de gemeente weigert vooralsnog elke medewerking.

Minster Opstelten sprak de hoop uit dat de VVD met de uitslag van aanstaande woensdag weer het verschil kan maken in Utrecht. Vier jaar lang links bestuur heeft zijn wissel getrokken op de stad en het wordt tijd dat er werk wordt gemaakt van de bereikbaarheid van de stad en de versterking van de Utrechtse economie.

De VVD is voorstander van de inzet van (mobiel) cameratoezicht als verlengstuk van de surveillance door politie en toezichthouders. Cameratoezicht kan in voorkomende uitkomst bieden, mits ‘live’ uitgelezen en rekening houdend met de privacy van omwonenden.

Ons raadslid Mark Dijk schreef een blog over cameratoezicht dat hier te lezen is.