“Snel duidelijkheid over bioscoop Leidsche Rijn Centrum”

De fracties van VVD en D66 in de Utrechtse gemeenteraad willen opheldering van het college over de tegenstrijdige berichtgeving over de bouw van de bioscoop in Leidsche Rijn Centrum. Afgelopen vrijdag kwam in het nieuws dat exploitant Cinemec verwacht dat de bioscoop pas in de zomer van 2015 open zal gaan. VVD en D66 zien deze bioscoop als een waardevolle aanvulling op de programmering voor Leidsche Rijn Centrum en roepen het college op alles in het werk te stellen zodat de bioscoop dit kalenderjaar nog kan openen.

Beide partijen willen inzicht krijgen in de verschillende stappen die zijn gezet na de gunning van het kavel in Leidsche Rijn Centrum en de stand van zaken van de juridische procedures die door twee concurrenten zijn aangespannen. Daarnaast willen VVD en D66 weten in hoeverre het conflict van de exploitant met de gemeente Ede consequenties heeft voor de bouw in Leidsche Rijn Centrum.

Dimitri Gilissen: β€œDe VVD wil dat het college alles in het werkt stelt om te zorgen dat de bioscoop nog dit jaar open gaat. De bewoners van Leidsche Rijn wachten al lang genoeg.”

Lars Roodenburg: β€œD66 wil nu vooruit met Leidsche Rijn. Er is hier veel behoefte aan een mooie bioscoop en de wethouder heeft aangegeven dat die bioscoop er dit jaar komt. Wij willen weten of de wethouder zich aan zijn woord kan houden.”