VVD schrijft mee aan “roze stembusakkoord”

De VVD heeft met andere partijen het ‘roze stembusakkoord’ opgesteld. Veiligheid voor Utrechtenaren en hard aanpakken van discriminatie zijn daarin belangrijke actiepunten. Daarnaast is de voorlichting op scholen een topprioriteit, om ervoor te zorgen dat alle jongeren in Utrecht in vrijheid hun eigen seksuele identiteit of genderidentiteit kunnen ontdekken.

Raadslid Willem Buunk: “Ik vind het fantastisch dat we er in verkiezingstijd in zijn geslaagd een breed gedragen lijst van actiepunten hebben opgesteld waar vrijwel alle partijen aan meedoen. Dat is belangrijk voor alle LHBT’s in Utrecht”. De afgelopen periode is Utrecht negatief in het nieuws geweest als gevolg van discriminatie en treiteren van homo’s. De VVD tolereert niet dat Utrechters worden weggepest. Dat vergt sociale controle en actief optreden door politie of hulpverleners waar nodig.

De VVD wil dat de gemeente keihard optreedt tegen discriminatie. Samenwerking tussen de gemeente, het OM, de politie, het Meldpunt Discriminatie en Slachtofferhulp kan en moet beter verlopen. Nu gaat het in de onderlinge communicatie en samenwerking nog te vaak mis. De VVD wil dat aangifte in geval van discriminatie zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Voor de ondertekening van het Roze stembusakkoord op 13 maart om 17.30 uur is een mooie plek uitgekozen: de brug over de Oudegracht tussen de homocafé’s Kalff en Bodytalk.