VVD: winst uit 2010 niet weten te behouden

De Utrechtse VVD heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen 5 zetels gehaald. Lijsttrekker Kees Geldof: “We hebben de winst uit 2010, toen de VVD van 5 naar 7 zetels ging, niet vast kunnen houden. Dat is jammer, maar de kiezer heeft gesproken.”

Tijdens zijn toespraak tot de kandidaten en vrijwilligers van de VVD feliciteerde Geldof de winnaars van deze verkiezingen: “D66 heeft een prachtig resultaat behaald door met 13 zetels de grootste partij van de stad te worden. Stadsbelang Utrecht is met 2 zetels de grootste nieuwkomer in de Utrechtse raad, ook dat is een felicitatie waard.”

In zijn toespraak dankte Geldof alle kandidaten en vrijwilligers voor hun inzet: “De VVD Utrecht heeft haar beste campagne ooit gevoerd, aan de inzet van iedereen heeft het niet gelegen. De afgelopen maanden zijn we met onze campagne zichtbaar geweest, zowel off- als online. Laten we deze lijn voortzetten om ook de komende vier jaar in en buiten de raad een krachtig liberaal geluid te laten horen.”

Vrijdag a.s. wordt om 10.00 uur de definitieve uitslag bekend gemaakt, aansluitend is er een duidingsdebat met alle partijen die een of meer zetels hebben gekregen van de Utrechtse kiezer.